Telefoon

058/515572

Directeur: 0491/315821

Adres

Vrijheidstraat 8

8670 Oostduinkerke

Junior Journalist-wedstrijd Davidsfonds

Vrije Basisschool Oostduinkerke > > Junior Journalist-wedstrijd Davidsfonds

22 februari 2022
Jurgen Lammens

De Junior Journalist-wedstrijd is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 10 en 18 jaar in Vlaanderen en Brussel met een educatief én maatschappelijk belang. Ook dit jaar deed het vijfde en zesde leerjaar van onze school daaraan mee.

In deze editie draaide de wedstrijd rond het thema “De wereld na 2030”. Met dit onderwerp daagde Junior Journalist jong schrijfgeweld uit onze school uit om de pennen te kruisen en – gedurende het eerste trimester van dit schooljaar – een straf verhaal, een sterk interview of een scherp opiniestuk te schrijven.

Chloë Jorissen uit het zesde leerjaar overtuigde de jury met haar schrijftalent. Ze schreef een prachtig verhaal dat zowel de leerkracht als de jury helemaal omver blies.

De prijsuitreiking was gepland op vrijdag 11 februari in zaal De Witte Burg te Oostduinkerke waar ze beloond werd met boeken uit de ruime Davidsfondscollectie, net zoals een aantal andere winnaars. Ook voor onze school won ze een aantal boeken en een boekenbon.

Onze school is dan ook heel fier op haar, want ze zorgt ervoor dat ook wij meer zin krijgen om te lezen en te schrijven.

Fiere groetjes,

L6A

22 februari 2022
Jurgen Lammens