Categorie: Lager

Vandaag mochten de kinderen van het zesde leerjaar als eersten de heropstart van de lessen meemaken. Meer nog… Ze kregen zelfs een nieuwe locatie toegewezen om alles veilig te houden!! Maandag beginnen ook de kinderen van L1 en L2 er opnieuw aan! Hou het met z’n allen veilig!!!

Meer lezen

Op dinsdag 10 maart leerden de kinderen van het derde leerjaar brood bakken door een recept te volgen. Eerst werd gist bij de bloem gevoegd, dan water, olijfolie en een snuifje zout. Daarna moest er gekneed worden, wat een karwei! Het deeg moest dan nog even rijzen om tenslotte in de oven te bakken. Spijtig […]

Meer lezen

 Kronkeldiedoe “ is een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het  materiaal werden geselecteerd in functie van een zo gevarieerd attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk landschap. Op school leerden we het ‘kronkeldiedoe-bewegingslied ‘. Daarna gingen we met de klas naar de sporthal om deel te nemen aan de kronkediedoe-halve dag. 

Meer lezen

Op vraag van de organisatie maakten de leerlingen van L3A en 3B soep. Met de hulp van enkele ouders en één oma werden heel wat groenten versneden. Het resulteerde allemaal in een overheerlijk “knuffelsoepje”.Die werd te koop aangeboden. De opbrengst gaat naar Kiekafobee.

Meer lezen

Op maandag 13 januari gingen we tijdens onze leerwandeling op zoek naar historische en natuurhistorische elementen in de nabijheid van onze school. We volgden daarbij dit traject:  Schoolstraat (vroeger Noordstraat, Mollestraat), Polderstraat, Kerkhofstraat, Geryllaan, Farasynstraat, Nieuwpoortsteenweg, gemeenteschool, vroeger gemeentehuis, gedenkplaat Kruwer, “Casa Bea”, Vandekerckhove’s, De Mikke, kerk, Witte Burg, Leopold-II-laan, Piet Verhaertstraat, Schepenstraat en zo keerden […]

Meer lezen

De donkere dagen komen eraan De tijd waarop we mijmeren en denken aan zielen en geesten. Heksen en tovenaars zijn dan niet veraf. Daarom maakten we met ijzerdraad een skelet, om het dan met papier en lijm te verstevigen. De afwerking gebeurde met verf, haar, hoed en bezem. En nu maar griezelen.

Meer lezen