Telefoon

058/515572

Directeur: 0491/315821

Adres

Vrijheidstraat 8

8670 Oostduinkerke

Begrafenis juf Ingrid

Vrije Basisschool Oostduinkerke > Algemeen > Begrafenis juf Ingrid

12 september 2024
Jurgen Lammens

Deze morgen namen we afscheid van juf Ingrid

Echt één uit de duizend…..

Juf Ingrid was er echt één uit de duizend. Dat was de eerste reactie van een ouder wiens kinderen in haar klas gezeten hebben.

De liefde voor onze school was onmeetbaar. De liefde voor de kinderen was ontelbaar, net als de liefde voor Oostduinkerke. 

Enkele voorbeelden.

Ingrid leefde voor Carnaval in Oostduinkerke. Vele maanden op voorhand was ze reeds aan het naaien en aan het voorbereiden. Het werd eigenlijk een activiteit voor de ganse familie, zowel om de kar te maken als om de dag zelf mee te helpen.

Het plaatsen en het optimaliseren van de mezzanine in elke kleuterklas werd door Eddy, Ingrid en Davy gedaan. Bij het kleuterdiploma, één van de vele zaken die juf Ingrid met hart en ziel uit de grond gestampt heeft, werd de familie meegetrokken. Ze genoot ervan om elk kind te zien stralen.

Moesten er gordijnen gemaakt worden, dan deed Ingrid dat wel. Bij alles wat ze deed hield ze rekening met het beperkte budget van de school en deed ze er alles aan om het zo goedkoop mogelijk te maken.

Bezoek aan het planetarium was een jaarlijkse traditie met haar klas. Het kakelend kippenmuseum kende haar als dé juf van Oostduinkerke, …

Ingrid was een juf met een hart van goud. Ook na haar pensioen was ze er nog om, wanneer de school in nood zat, in welke klas dan ook de kinderen te boeien. Waren het nu peuters of jonge pubers… Iedereen hing aan haar lippen.

‘Leren is proberen.’ was één van haar favoriete zinnetjes.

Nu en dan kwam ze me ook eens haar zorgen vertellen. Zaken omtrent de school, maar ook persoonlijke zaken.Ik herinner me nog goed de ochtend dat ze me kwam vertellen dat het eigenlijk niet zo goed ging met haar. Ze maakte zich, terecht, serieuze zorgen. Voor zichzelf, maar ook voor Eddy en de kinderen… en ook de school wilde ze niet in de steek laten. Wanneer ik haar tijdens haar ziekte een berichtje stuurde, was ze altijd zo dankbaar en probeerde ze positief te blijven.

Juf Ingrid…jou moeten missen is een groot verlies, maar jou gekend hebben is een enorme eer! Dankjewel voor alles. Je zit voor altijd in ons hart.

Jürgen Lammens directeur

12 september 2024
Jurgen Lammens