Telefoon

058/515572

Directeur: 0491/315821

Adres

Vrijheidstraat 8

8670 Oostduinkerke

L1AL2AL3AL4AL5AL6A
Viering september

Vrije Basisschool Oostduinkerke > , , , , , > Viering september

27 september 2024
Jurgen Lammens

Op vrijdag 20 september 2024 vond de startviering van De Vrije Basisschool van Oostduinkerke plaats, waarmee ze het nieuwe schooljaar feestelijk inluidden. Het thema van de viering was “Als pelgrims onderweg,” waarbij de weg die ze samen afleggen belangrijker is dan de eindbestemming.

Tijdens de viering werd een toneelstuk opgevoerd door het zesde leerjaar waarin Kobe, een pelgrim op weg naar Santiago de Compostella, centraal stond. Kobe vertelde over zijn pelgrimstocht en de betekenis van de voorwerpen die hij met zich meedroeg, zoals zijn pelgrimsstaf, Sint-Jacobsschelp en rugzak. Deze symbolen inspireerden de kinderen om, net als Kobe, voorbereid en vol vertrouwen op weg te gaan door het nieuwe schooljaar.

De priester sprak in zijn welkomstwoord over het belang van samenwerking en openstaan voor nieuwe ervaringen. Hij riep op om elkaar te ondersteunen, vriendschappen te sluiten en samen te groeien. 

Aan het einde van de viering kregen alle leerkrachten en leerlingen een ‘wakkerhoudertje’ mee naar huis, een prentje met daarop een pelgrim. Dit symbool herinnert de kinderen eraan dat ze elke dag op een tocht zijn, gesteund door hun klasgenoten, leerkrachten, en door God.

Met deze inspirerende start wensen we iedereen een succesvol en gezegend schooljaar toe.

27 september 2024
Jurgen Lammens